Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
SORITON ® Plusz Fagyálló Burkolatragasztó 2 kg

SORITON ® Plusz Fagyálló Burkolatragasztó 2 kg

Gyártó cikkszám: 1229800
Falburkoló csempék, mettlachi, kerámia és mozaik burkolólapok ragasztására használható kül- és beltérben, vízszintes és függőleges, beton vagy vakolt felületeken átlagos igénybevétel esetén. Az átlagosnál nagyobb igénybevételű felületekhez, fűtött padlóburkolathoz, kerti medencék burkolásához nem javasolt, erre a célra a Soriton® F termékünk ajánlott.
Várható szállítás: 2024. július 15.
Átlagos értékelés: 1
Kép: Név: Elérhetőség: Ár: Kosárba
SORITON ® Plusz Fagyálló Burkolatragasztó 2 kg
Raktáron
1.000 Ft (787 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés
SORITON ® Plusz Fagyálló Burkolatragasztó 5 kg
Raktáron
1.400 Ft (1.102 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés
SORITON ® Plusz Fagyálló Burkolatragasztó 25 kg
Raktáron
3.600 Ft (2.835 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés

Leírás

ÉMI Típusvizsgálati Bizonyítvány száma: M

2002/2004 MSZ EN 12004 szabvány alapján C1TE osztály OKBI-VABO/918/2005

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

A Soriton® Plusz fagyálló burkolatragasztó cementet, kötéstulajdonságokat javító műanyag diszperziós port, osztályozott kvarchomokot és egyéb adalékanyagokat tartalmazó szárazhabarcs. A gyártás során optimalizált összetételű keverékhez bármilyen további adalékanyag hozzáadása tilos és káros.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Porkeverék Színe: szürke

Laza halmazsűrűség 1350-1450 kg/m3

Nedvességtartalom max. 0,1 tömeg %

Ragasztóhabarcs keverővíz igény 2,1-2,4 liter/10 kg por

bedolgozhatóság (20 °C-on) max. 2 óra Nyitott idő,

bőrösödés kezdete 30 perc kémhatás (előírt vízzel keverve)

lúgos felhasználható +5 °C felett

Megkötött habarcs

Tapadási szilárdság száraz tárolás után ≥ 0,5 N/mm2

Tapadási szilárdság nedves tárolás után ≥ 0,5 N/mm2

Tapadási szilárdság meleg tárolás után ≥ 0,5 N/mm2

Tapadási szilárdság váltakozó fagyásiolvadási ciklusú tárolás után ≥ 1,0 N/mm2

Meghosszabbított elengedési idő: tapadási szilárdság ≥ 0,5 N/mm2 legalább 30 perc elteltével Lecsúszás ≤ 0,5 mm Tűzveszélyesség A1 “vizsgálat nem szükséges”

A termék az MSZ EN 12004 szabvány szerint C1TE “Cementtartalmú habarcsok normális igénybevételre, csökkentett lecsúszási hajlammal, hosszú elengedési idővel” osztályba tartozik.

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

A ragasztandó felület tiszta, zsír, por és laza részektől mentes legyen. Az alapfelület, az anyagok és a levegő hőmérséklete legalább +5 °C legyen. A száraz, erősen szívóképes felületet célszerű előnedvesíteni, vagy mélyalapozóval (Soripon alapozó, Toscana univerzális alapozó) előkezelni. Burkolatragasztó elkészítése Az előírt mennyiségű vízhez keverés közben adjuk a poranyagot, – pl. 5,2 - 6,0 liter vízhez 25 kg (1 zsák) ragasztót – homogenizáljuk, majd kb. 10 perc pihentetés után újra keverjük át. A kész ragasztóhabarcs könnyen felhordható anyag. Burkolatragasztó felhordása A megkevert ragasztó felhasználhatósági ideje 20 °C-on kb. 2 óra. A ragasztóhabarcsot fogazott glettvassal kell egybefüggően (nem foltszerűen) felhordani a burkolandó felületre. A burkolólapokat előzetes áztatás nélkül a felkent habarcsba kell illeszteni. Padlólapoknál, nehéz burkolólapoknál a teljes felületű ragasztás érdekében a lapok hátoldalát is kenjük be vékonyan ragasztóval. Egyszerre csak akkora felületre hordjuk fel a ragasztót, amekkorát kb. 25-30 percen belül (a ragasztó bőrösödésének megkezdődése előtt) burkolni tudunk. A ragasztó ágyazat vastagsága a felület egyenletességétől és a burkolólap hátoldali profiljától függően 2,0-3,0 mm. Jó minőségű burkolat készítéséhez teljes felületen történő ragasztást és célszerűen távtartókkal nyitott hézagképzést kell alkalmazni. Falon 2-3 mm, padlón 3-7 mm-es mozgásitágulási hézagot célszerű kialakítani. A műanyag távtartókat a ragasztó megkötése után feltétlenül el kell távolítani. A munkaeszközökről, és a burkolólapokról a meg nem kötött habarcs vízzel eltávolítható. A Soriton® Plusz habarccsal ragasztott burkolatot falon 24, padlón 48 óra múlva rugalmas fugázóanyaggal hézagolható (pl. Sorifit® Flex). A fugázás elkészülte után, újabb 24 óra múlva a felület járható. A kész burkolatot kb. 2 hétig fagyhatás nem érheti. (A megadott értékek 60 % relatív páratartalom mellett, 20 °C-ra vonatkoznak.) Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg Soriton® Plusz poranyag/m2 /mm. Szükséges rétegvastagság az alapfelülettől és a burkolólap profilozottságától függően 2-3 mm. (3,2-5,0 kg/m2 )

MUNKAVÉDELEM, TŰZVÉDELEM

A Soriton® Plusz felhasználása során a cementre, ill. a cementhabarcsra vonatkozó előírásokat kell figyelembe venni. Munkahelyi megengedett porkoncentráció: (totálpor) max. 10 mg/m3 . Általános védő és higiéniai intézkedések tekintetében a szakmai biztonsági intézkedéseket kell betartani. Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. Az említett más termékek ilyen irányú tudnivalóit termékismertetőik, ill. göngyölegeik címkéi tartalmazzák.

EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A portermékekre, ill. a cementhabarcsokra vonatkozó alapvető higiéniai szabályok, valamint az alábbi előírások betartása esetén a készítmény az egészséget nem veszélyezteti. A vízzel megkevert habarcs lúgos kémhatású, bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel azonnal távolítsuk el.

Veszélyt meghatározó összetevő: kb. 30 tömeg % portlandcement-klinker (EINECS-szám: 266-043-4) vízoldható Cr (VI) tartalom ≤ 2 ppm

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 10. 25. -