Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gázálarcok

A biztonságos fertőtlenítés tartozékai elengedhetetlenek, pláne azoknak akik fertőtlenítés területén tevékenykednek. Görgess le és tudj meg többet!

Rendezés:

Gázálarcot ritkán látunk, elvétve kerülünk vele kapcsolatba, hacsak nem kívánja ezt a munkánk. Aki azonban a fertőtlenítés területén tevékenykedik, gázmester, vagy gyakran van szüksége gázképzős fertőtlenítésre, annak benne van a ruhatárában a gázálarc és a hozzá tartozó szűrőkészlet. Ugyanakkor nem ismeretlen számára a ködképző berendezés és a hozzá tartozó fertőtlenítőszerek sem.

Ebben a kategóriában a gázálarcokról, maszkokról és a ködképző berendezésekről esik szó. A biztonságos fertőtlenítés tartozékait megrendelheti webshopunkból!

 

 

A gázálarc

nevéből adódóan - az arcra helyezhető eszköz, amely a levegőben terjedő toxikus anyagok ellen véd. Takarja a szemeket, az orrot, a szájat, alkalmazása vegyvédelmi öltözettel ajánlott, hiszen a fej többi része védtelen, így ha a környezet megkívánja, teljes vegyvédelmi öltözetben kell dolgozni. Egy erősen mérgező közegben életet ment a ruha, hiszen az álarc kevés a bőrön keresztül is felszívódó anyagokkal szemben.

Az álarcokhoz csavarmenetes szűrőbetét tartozik, amely biztosítja, hogy semmi ne jusson a tüdőbe, ami károsíthatná azt. A 40, illetve 60 mm-es szűrők lehetnek egy, kettő vagy többszűrős kivitelűek. Sőt, egyes álarcokhoz tömlőn keresztül nagyobb szűrő is csatlakoztatható, így megnő a viselhetőségi idejük.

 

 

Gázálarcok viselése

A gázálarc felöltésekor kissé megváltozik a világ. Aki még nem próbálta, annak kimondottan kellemetlen lehet az érzés, amikor az álarc az arcra feszül, a környezet pedig csak két plexi lyukon keresztül látszik. Az eszköz orrnehéz, hiszen a szűrő az orr és a száj környékén csatlakozik a maszkhoz, ezért olyan érzés viselni, mintha valami húzná az arcot. Emellett a sajátos helyzet szaporább levegővételre, zihálásra késztet, ami szédülést, a szemüregnél a plexi párásodását, ritka esetben pánikot idézhet elő.

A megoldás, hogy egyenletesen tartsuk a légzést. Tény, hogy nehezebben megy, mint maszk nélkül, de éles helyzetben az éltető oxigén így fog bejutni.

Legutóbb a Csernobil című sorozat kapcsán került előtérbe a gázálarc. Az akkori szovjet gyártmányú maszkok valóban ijesztőek. Napjainkban szerencsére kevesen látnak gázálarcos embereket. Leginkább tűzoltókon vehető észre munka közben, utcai tüntetéseken a rendőrökön (és a tüntetőkön), valamint gázmestereken.

Ezek a szakemberek az ipar és a mezőgazdaság területén végzik munkájukat: kiirtják az egészségügyi szempontból káros rovarokat - gáz segítségével. Felmérik a káros rovarok vagy rágcsálók jelenlétét, kiválasztják a megfelelő irtószert, majd elvégzik akár nagy területen is a rovarirtást. Ugyanez vonatkozik a spórátlanításra is, hiszen a levegő fertőtlenítése is füstölőpatronnal, vagy porlasztott fertőtlenítőszerrel történik.

 

 

Mit tartalmaz a kategória?

Ez a kategória nemcsak gázálarcokat tartalmaz, hanem a vegyi védekezéshez szükséges ködképző berendezéseket is. Ezek a szerkezetek fix pontban rögzítettek, lehetnek automaták vagy félautomaták. Teljesítményük változó, azt a Részletek gombra való kattintáskor lehet elolvasni. Ilyenkor látszik a részletes leírás, a szállítás várható ideje és a biztonsági figyelmeztetés is. Az ár (nettóban és bruttóban) már azonnal látszik. Akárcsak az értékelés, amely a Részletek gomb alatt ki is van fejtve. 

A Fertőtlenítés kategória alá tartozó ködképzők és gázálarcok mellett itt lehet megtalálni a füstlépző patronokat is. Mivel ezek professzionális termékek, mindenképpen gázmester alkalmazása szükséges, hogy a fertőtlenítés biztonságos keretek között elérje a célját