Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levegőfertőtlenítők

A levegő fertőtlenítése füstölőpatronok segítségével könnyű és gyors a megoldás. Az élelmiszeriparban, egészségügyi intézményekben, állategészségügyben rendszeresen alkalmazzák őket. Nem is gondolnánk, hogy akár a saját otthonunkban is szükséges lehet teljeskörű fertőtlenítésre. Görgess le és tudj meg többet!

Rendezés:

Van valami a levegőben

 

A fertőzőképes részecskék nagyon kicsik, akár 5 mikronnál is kisebbek lehetnek. Percekig keringhetnek a levegőben, mire szilárd felületre érnek - és még úgy is fertőzhetnek. Olyan kórokozók lebeghetnek körülöttünk, mint az akut gyomorhurutot okozó norovírusok, a kanyaró, az influenza vagy a COVID-19.

Ugyanígy a levegőben terjednek a különböző, az úgynevezett kórházi fertőzésekért felelős baktériumok: a tuberkulózis okozója, a vastagbél fertőzését okozó Clostridium difficile vagy a bőr és a sebek felülfertőződéséért felelős MRSA.

Ugyancsak veszélyesek a penészspórák is, amelyek aztán bárhol ki tudnak fejlődni, ha megfelelő páratartalmat találnak. Onnantól kezdve jöhet az allergia, súlyos esetben az asztma.

Mindez a levegőből érkezik.

 

 

 

Levegőtisztító füstölőpatronok

 

A levegő fertőtlenítésének hagyományos területe az élelmiszeripar. Ahol sok ember dolgozik, elkerülhetetlen, hogy a kilélegzett levegő részecskéi ne kerüljenek át az élelmiszerekre. A higiénia szempontjából ez akkor sem jó, ha teljesen egészséges emberek dolgozzák fel az alapanyagokat.

A baktericid és fungicid hatású füstölőpatronok hatékonyan pusztítják el a levegőben lévő baktériumokat és penészspórákat, élesztőket. Professzionális felhasználása végett a lakossági felhasználás gázmester jelenlétét igényli. Használat után legalább 30-60 perces szellőztetés szükséges. 

 

 

Mit érdemes tudnia vásárlás előtt?

 

Vásárlás előtt meg kell határoznia a fertőtlenítendő helyiség méretét. Termékeink különböző köbméterekre ( 25, 50, 150, 250, 500, 1250m3) elegendő hatóanyagot (OPP- orto-fenil-fenol)  tartalmaznak.

Optimális mennyiséget célszerű választani, hiszen ha kevesebb anyag kerül a levegőbe, nem lesz hatékony a fertőtlenítés. Az oldalon azonnal láthatja, mekkora területre elegendő az anyag.