Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cikkek

Mi a különbség a felületfertőtlenítők és a kézfertőtlenítők között?

Lehet felületfertőtlenítőt kézfertőtlenítésre vagy fordítva, kézfertőtlenítőt felületfertőtlenítésre használni?

Hogyan távolítsuk el a cementfátyolt? Avagy mi is az a cementfátyol?

A cementfátyol eltávolítás nagyon nehéz feladat, íme pár tipp egyenesen a takarítóktól.

Salétromos falak

milyen vakolóanyagot használjunk?

Hogyan tisztítsuk az ezüstöt?

Sok lakásban található ezüst vagy réz dísztárgy, de mégse tudjuk mit kezdjünk velük

Hogyan távolítsuk el a ragasztókat és címkéket?

 a hűtőről, bútorokról, autóról, de akár egyéb tárgyakról is, mint a poharak, tálak vagy játékok

Ne vegyen minden alkalommal új ecsetet

Távolítsa el a festéket ecsettisztítóval

Burkolat ragasztás

Mit kell tudni a PVC burkolatok ragasztásáról?

Melyek a rovarirtás módszerei?

A megelőzés és az irtás eltérő, azonban egymást kiegészítő eljárás, s ugyanolyan fontos is!

Ne várj az orvosodra, teszteld magad egyszerűen és olcsón!

Ebben a cikkben bemutatjuk a Covid-19 tesztet, mely 1 db-os kiszerelésben is érhető

Ha nem túl nagy a baj, a horpadásjavító segíthet

Apróbb esztétikai hibák javítása horpadásjavítóval

Ahol a küzdelem örök - a fertőtlenítés módjai

Nézzük, a fertőtlenítés módjainak milyen új lehetőségeit tudjuk biztosítani munkájukhoz.


 

Bosszúság és fellélegzés: graffitieltávolítás


A graffitieltávolítás meglehetősen bosszantó tud lenni, hiszen azt jelzi, egy önkéntes művész lenyomatot hagyott valahol, amit ő festővászonnak gondolt. Ezek általában közvetlen utcakapcsolatos házfalak, épített kő- vagy betonkerítések szoktak lenni, ami másoknak az otthont jelenti.


 

A ragaszkodó ragasztó ellenszere: ragasztóanyag eltávolító szer

A ragasztóanyag eltávolító szerek akkor kellenek, amikor szeretnénk megszabadulni a “ragaszkodástól”. Ha a ragasztás témakörében kalandozunk, két dolog lehetséges: vagy azt szeretnénk, hogy valami ragadjon, vagy pont az ellenkezőjét.

Vízkőoldás - viszlát, vízkő!


A vízkőoldáshoz használatos szer minden háztartást vezető jó barátja. A vízkő ugyanis mindenhol ott van, ahol nincs vízlágyító a rendszerbe építve. Képzelje el, amint berendezi álmai fürdőszobáját. Hófehér szaniterek, csillogó, krómozott csapok, csodálatos burkolóanyagok. A fény megcsillan a csempén, átkúszik a zuhanyzó üvegfalán, majd megtörik a króm esőztetőn. 


 

Milyen ecsettisztító és festékoldó szerek léteznek?

Az ecsettisztító és festékoldó leginkább akkor kerül előtérbe, amikor magunk oldjuk meg a festést otthon, vagy arra ítéltettünk, hogy szakember ruháit mossuk.


 

Mi fán terem a kőbalzsam?

A kőbalzsam nem az a szó, amit minden nap használunk. A szigetelésben jártas szakemberek számára ismerősen csengő név egy nagyon okos találmány. Kicsit járjuk körbe a témát.

a ragasztó maradvány eltávolítása

Hogy nyoma se maradjon 

A matricák, ragasztók eltüntetése a különböző felületekről nem egyszerű, biztosan Ön is szembesült már azzal a problémával, hogy mennyire nehéz a ragasztómaradvány eltávolítása. Sok esetben az a helyzet áll fenn, hogy minél gyorsabban és hathatósan szeretné az ember eltávolítani, annál makacsabban ragaszkodik a matrica vagy ragasztott dolog az adott felülethez. Léteznek házi praktikák az eltávolításra, azonban még az is előfordul, hogy azok sem adják a teljes megoldást. Hogy is oldjuk meg a fennálló problémát?



 

A ragasztópisztoly használata – ezt érdemes tudni!

A ragasztópisztoly használata nem túl bonyolult. Nem kell különösebb kézügyesség hozzá, akár már az egészen kicsi, de azért finommotoros mozgáskoordinációval rendelkező kisgyermekek is használhatják a számukra megfelelő méretű eszközt, ha otthon kreatívkodni szeretnének. A felnőtteknek egyszerűbb a dolguk, hiszen ők gyakorlatilag bármilyen ragasztópisztolyt használhatnak, attól függően, mit szeretnének csinálni.

A ragasztópisztoly ugyanis nemcsak a kreatív tevékenység eszköze, hanem munkaeszköz is lehet. Az otthoni apró javításoktól kezdve egészen a szériamunkákig mindenhol bevethető ez az eszköz. A megfelelő gondossággal tartott pisztoly hosszú ideig szolgálja a munkát, vagy a szabadidő eltöltését.

A ragasztástechnikának számos területe van. Hétköznapi felhasználóként persze nem kell ezzel tisztában lennünk, azonban jó, ha tudjuk, milyen megoldások lehetnek szükségesek, ha komolyan foglalkozunk vele.


 

Penész elleni védekezés, lássuk a lehetőségeket!

A penész elleni védekezés mindenkinek fő szempont az életében. Legyen szó egy már régen lakott ingatlanról vagy éppen új építésű házról, fontos, hogy ne jelenjen meg a penész a falon, a sarkokban, a bútorok mögött. Ennek elkerülése elsősorban az építkezéskor lehetséges, hiszen a megfelelő szigetelés, a hőhidak kiiktatása, az átgondolt anyagválasztás mind segít a megelőzésben.

Azonban a penész Murphy törvénye szerint viselkedik: ahol megjelenhet, ott meg is jelenik. Ne legyen kétsége afelől, hogy ha egyszer észreveszi a falon lecsapódó párát, hogy az egyszeri alkalom, és biztosan csak a szobában kiteregetett ruha okozta… Ahol megjelenik a pára, ott hamarosan penészvirág lepi el a falat, sarkokat, rossz esetben a használati tárgyakat is. Ez pedig nemcsak esztétikai kérdés, hanem komoly egészségügyi hatása is van.

 

Az S-E-1 lúgozószer megkönnyíti a nikotinos, kormos falak tisztítását!

A dohányzás nem csak a szervezetre nézve van káros hatással, hanem környezetünkre is. Ha a lakásban dohányzik valaki, akkor ott is rövid időn belül látni fogja az elváltozásokat. A koromnak és a nikotinnak nem csak a szaga ivódik bele a falakba és a bútorokba, hanem csúnya foltok is keletkeznek miattuk. Ezek eltüntetését könnyíti meg az S-E-1 lúgozószer.

Haditerv 2. Penészlemosás mindenek előtt

Ne felejtsük, hogy minden olyan szert, amelyet a penész ellen bevetünk, gyermekektől zárjuk el!

- Kellékek: gumikesztyű, szivacs, ún. avatott (előmosott) és jó nedvszívó tulajdonságú rongy, vagy törlőkendő, védőszemüveg, esetleg pormaszk, kéztisztítószer, védőkrém. 

A betervezett penészlemosást ne végezzük hétköznapi ruhában, mert a szerek elszíneződést, kifakulást okozhatnak! Olyan munkaruhát használjunk, amelyet nem baj, ha ilyen behatás ér! Hasznos, ha munka végeztével rendelkezésünkre áll megfelelő kéztisztítószer, illetve védőkenőcs. 

Régebben boraxos fallemosást alkalmaztak (2 liter vízben 25-30 dkg. borax), de mivel ma már hatásosabb szerek léteznek, illetve a boraxhoz körülményes hozzájutni, így kiszorult a piacról. Helyét az előbb felsorolt, és a hozzájuk hasonló termékek vették át.

Hangsúlyozzuk, hogy a különféle penészlemosásoknak nincs tartós védőhatása! 
Ez csak tüneti kezelés! 

Ha a kiváltó okot nem tudjuk megszüntetni, akkor mindenképpen fungicidet tartalmazó anyagot kell a falra felvinni! Ha ezt nem tesszük, akkor a penésztelepek ismét megjelennek! 
Keressünk olyan szereket, amelyekkel eredményesen vehetjük fel a harcot a falpenésszel szemben! Előtte azonban ismerkedjünk meg a falpenész elleni eredményes harc hatásmechanizmusával. Olyan, a penészképződésnek kedvezőtlen táptalajt kell létrehozni, amelynek hatása addig érvényesül, ameddig a bevonati rétegnek azon alkotó, illetve adalékanyagai, melyek a rajta megtelepedő penészelemek szaporodását gátolják, le nem bomlanak, illetve el nem távoznak.

 

Haditerv 1. Falgombásodás megszüntetése – lokalizálás

Ne engedjük, hogy az elején csak szórványosan jelentkező penészek egyre csak szaporodjanak, és egyre nagyobb falfelületet borítsanak be, és ezzel veszélyeztessék az egészségünket, tönkre tegyék közvetlen környezetünket! Üzenjünk minél hamarabb hadat a gombáknak! Ha nem tudjuk rögtön elhárítani teljes egészében a bajt, akkor legalább lokalizáljuk! Sokszor az is eredmény, ha megállítjuk a terjedést legalább addig, ameddig a végleges szanálást végre nem hajtjuk.

A falgombásodást kiváltó ok keletkezésének megakadályozása

Kevesen gondolnak előzetesen arra, hogy számítani lehet a falpenész megjelenésére, így a megelőzésre sokszor nem fektetnek kellő hangsúlyt. Már csak akkor találkoznak a falpenész problémával, amikor már jól látható jelei vannak. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy ahol számítani lehet a fal penészesedésére, ott érdemes a megelőzésre gondolni.

A teendő csupán annyi:

Egészségünk legnagyobb veszélyforrása

A spórák gyakorlatilag mindenütt megtalálhatóak a levegőben, halmozottan a poros belső helyiségekben, illetve párás közegben. Jól tűrik a hőt és a rothadási folyamatokat. Megtalálhatók a talajban, a szalmában, a tőzegben, de például a közvetlen környezetünkben is, mint például a szobanövények földjében. Az emberorvostanban ismeretesek olyan esetek, amikor a penészgomba megtelepszik a szervrendszerben, továbbá, amikor fertőzéseket hoz létre. Ezért nagyon fontos az elővigyázatosság! Különösen csökkent immunitású, vagy allergiás személyeknél, gyerekeknél, betegségre könnyen hajlamos egyéneknél. A bizonyított esetek száma napról napra emelkedik, tehát járjunk el nagyon körültekintően, ha a ránk leselkedő penész veszélyét észleljük! Nem akarunk senkit ijesztgetni, de vegyük komolyan az első jeleket, és kövessünk el mindent a megszüntetése érdekében, mielőtt a baj megjelenik, és ártalmakat nem okoz.

Rovarirtás hatékonyan!

A rovarok kellemetlen kis élőlények, amik bizony bemerészkednek az emberlakta területekre is. Jelenlétük nemcsak zavaró, hanem jelentős egészségügyi kockázatal is jár. Ajánlott minél előbb és minél gyorsabban megszabadulni tőlük. Szerencsére ma már sokféle eszköz áll a rendelkezésére azoknak, akik hatékony rovarirtáshoz keresnek termékeket.

Használja az EUROPAL 77-et húsüzemekben is!

Egy húsüzemben kiemelten fontos szerep jut a higiéniának. Ahogy minden élelmiszer előkészítéssel foglalkozó létesítményben, úgy egy húsüzemben is állandóan ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e a feltételek a minőségi élelmiszer feldolgozáshoz. Ebbe természetesen a falpenészesedés nem fér bele!

Mi rejtőzik a penészes falak hátterében?

A penész megjelenése mindig egy intő jel arra, hogy valami nincs rendben a falak állapotával. A penészesedő falak egyik leggyakoribb oka a magas páratartalom, vagyis a helyiség nincs megfelelően szellőztetve, kevés a fény és nedvesek a felületek. Számos helyen találkozhatunk hőhíddal, beázásból, csőtörésből származó, esetleg salétromosodással összefüggő penészesedéssel. Ezek a tényezők együttesen ideális körülményeket teremtenek a penészgomba kialakulásának.

Vegye fel a kesztyűt az alattomos penész ellen!

Penészfoltot fedezett fel otthonában? Üzeme rejtett szegletében penész ütötte fel a fejét?  Mielőbb cselekednie kell! Az Euró-Higiénia Kft. segít Önnek! 

Tiszta homlokzat, rendes ház

Egy épület belső tereinek tisztán és rendben tartása egyszerű feladat, hiszen megfelelő takarítóeszközökkel és tisztítószerekkel felfegyverkezve rövid idő alatt higiénikus lehet minden, a padlótól a polcok tetejéig.