Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.000 Ft (1.575 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Projekt Fagyálló - Burkolatragasztó 25 kg

2.000 Ft (1.575 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1221400
Falburkoló csempék, mettlachi és kerámia burkolólapok, mozaiklapok ragasztására használható kül- és beltérben, vízszintes és függőleges beton vagy vakolt felületen, átlagos igénybevétel esetén. Az átlagosnál nagyobb igénybevételű felületekhez, fűtött padlóburkolathoz és 3% vízfelvételű burkolólapok ragasztásához felhasználása nem javasolt. Ezekre a célokra a Projekt F Special termékünk a megfelelő.
Várható szállítás: 2023. június 23.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

Cementet, osztályozott homokot és műanyag adalékot tartalmazó száraz habarcs. A gyártás során optimalizált összetételű keverékhez bármilyen további adalékanyag hozzáadása tilos és káros.

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

A ragasztóhabarcs elkészítéséhez a 25 kg poranyagot – célszerű fúrógépbe fogott keverőszárral történő-keverés közben 5,3- 6,0 liter vízhez adagoljuk, majd 10 perc pihentetést követően átkeverjük. A kész ragasztóhabarcs laza, könnyen kenhető, tixotróp anyag. A bekevert habarcsot 2 órán belül fel kell használni. A ragasztóhabarcs felhordása célszerűen fogazott glettvassal a burkolni kívánt felületre egybefüggően (nem foltszerűen) történjen. A burkolólapokat 15- 20 percen belül a felkent ragasztóhabarcsba kell illeszteni. Padló vagy nehéz kerámia falburkolatok készítésekor javasolt a burkolólap hátoldalának vékony bekenése is. A ragasztandó felület szilárd és mindennemű szennyeződéstől mentes, az alap és a levegő hőmérséklete legalább +5 °C legyen. A szakszerű burkolatképzés távtartókkal, falon 2-3, padlón 3-7 mm-es hézagképzéssel, és megfelelő mozgási-tágulási hézagok kialakításával történik. A ragasztott burkolat falon 24, padlón 48 óra múlva rugalmas fugázó anyaggal hézagolható. A kész burkolatot kb. 2 hétig fagyhatás nem érheti! Az eszközökről és burkolólapokról a meg nem kötött ragasztóhabarcs vízzel eltávolítható. (A megadott értékek 60% relatív páratartalom mellett, 20°C-ra vonatkoznak.) Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg poranyag/m 2 /mm. Szükséges rétegvastagság az alapfelülettől és a burkolólap profilozottságától függően 2-3 mm.

EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A Projekt az alapvető higiéniai követelmények, valamint az itt közölt előírások betartása esetén az egészséget nem veszélyezteti. Felhasználása során a poranyagokra, ill. a cementhabarcsra vonatkozó előírásokat kell betartani. A munkahelyi megengedett porkoncentráció: (totálpor) max. 10 mg/m 3 . A vízzel megkevert habarcs lúgos kémhatású, bőrre vagy szembe kerülése esetén azonnal bő vízzel mossuk le. Élővízbe, csatornába, talajba nem kerülhet. Veszélyt meghatározó összetevő: kb. 30 tömeg % portlandcement-klinker (EINECS-szám: 266-043-4) vízoldható Cr (VI) tartalom ≤ 2 ppm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.