Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Projekt F Special - Flexibilis burkolólap Ragasztó 25 kg
4.100 Ft (3.228 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Projekt F Special - Flexibilis burkolólap Ragasztó 25 kg

4.100 Ft (3.228 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1223400
Kiválóan alkalmazható fal- és padlóburkoló csempék, mettlachi, kerámia és más burkolólapok beton, vakolat és gipszkarton felületekre, valamint cement- vagy műanyag bázisú folyékony fóliaszigetelésre (Soriflex 1K, Soriflex 2K) történő ragasztására. Felhasználása különösen ajánlott alacsony nedvszívó képességű (3 % alatti) kőporcelán, gres lapok ragasztásához. Erős terhelésű felületekre, fedett kül- és beltérben, valamint padlófűtésre is.
Várható szállítás: 2024. július 15.
Átlagos értékelés: 1

Leírás

Erős kötésű, flexibilizált burkolólap ragasztó MSZ EN 12004 szabvány szerinti besorolás: C1TE TÜV SÜD KERMI Tanúsítvány száma: Ta-2008/000193-4 OKBI-VABO/812/2008

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

Cementet, osztályozott homokot és műanyag adalékot tartalmazó száraz habarcs. A gyártás során optimalizált összetételű keverékhez bármilyen további adalékanyag hozzáadása tilos és káros.

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

A ragasztóhabarcs előállításához a 25 kg poranyagot – célszerű fúrógépbe fogott keverőszárral történő-keverés közben 5,3- 6,0 liter vízhez adagoljuk, majd 10 perc pihentetést követően átkeverjük. A kész ragasztóhabarcs laza, könnyen kenhető, tixotróp anyag. A bekevert habarcsot 2 órán belül fel kell használni. A ragasztóhabarcs felhordása célszerűen fogazott glettvassal a burkolni kívánt felületre egybefüggően (nem foltszerűen) történjen. A burkolólapokat előzetes áztatás nélkül 20 percen belül a felkent ragasztóhabarcsba kell illeszteni. Padló vagy nehéz kerámia falburkolatok készítésekor javasolt a burkolólap hátoldalának vékony bekenése is. A ragasztandó felület szilárd és mindennemű szennyeződéstől mentes, az alap és a levegő hőmérséklete legalább +5 °C legyen. A szakszerű burkolatképzés távtartókkal, falon 2-3, padlón 3-7 mm-es hézagképzéssel, és megfelelő mozgási-tágulási hézagok kialakításával történik. A ragasztott burkolat falon 24, padlón 48 óra múlva rugalmas fugázó anyaggal hézagolható. A kész burkolatot kb. 2 hétig fagyhatás nem érheti! Az eszközökről és burkolólapokról a meg nem kötött ragasztóhabarcs vízzel eltávolítható. (A megadott értékek 60% relatív páratartalom mellett, 20°C-ra vonatkoznak.) Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg poranyag/m 2 /mm. Szükséges rétegvastagság az alapfelülettől és a burkolólap profilozottságától függően 2-3 mm.

EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A Projekt F Special az alapvető higiéniai követelmények, valamint az itt közölt előírások betartása esetén az egészséget nem veszélyezteti. Felhasználása során a poranyagokra, ill. a cementhabarcsra vonatkozó előírásokat kell betartani. A munkahelyi megengedett porkoncentráció: (totálpor) max. 10 mg/m 3 . A vízzel megkevert habarcs lúgos kémhatású, bőrre vagy szembe kerülése esetén azonnal bő vízzel mossuk le. Élővízbe, csatornába, talajba nem kerülhet. Veszélyt meghatározó összetevő: kb. 30 tömeg % portlandcement-klinker (EINECS-szám: 266-043-4) vízoldható Cr (VI) tartalom ≤ 2 ppm

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 10. 25. -