Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Burkolat ragasztás

 Burkolat ragasztás

Mit kell tudni a PVC burkolatok ragasztásáról?

A 80-as évek nagy szenzációja volt a PVC padlózat. Mára már eléggé kikopott a köztudatból, én a lakásdesignerek szerint a fejlődő technika és a divat változása visszahozta ezt a padlózási módszert életünkbe. Egyes darabjaik már a megszólalásig képesek utánozni bármilyen kő- vagy fa padlóburkolatot.

A PVC burkolatok máig rendkívül elterjedtek számos okból kifolyólag. Intézményi, ipari és lakossági használatra is kiválóan alkalmasak. A PVC burkolatok nagy kopás-állósággal rendelkeznek, könnyen tisztíthatóak, ellenállnak a gördülő székek és egyéb használati tárgyak okozta hatásoknak. Az egészségügyi-, oktatási intézményekben, üzletközpontokban, irodaházakban rendkívül elterjedt a PVC padlók használata. Ipari felhasználás szempontjából kiemelkedő ok, hogy létezik antisztatikus vagy vezetőképes tulajdonsággal rendelkező PVC padló is.

A Soriton PVC ragasztó:  PVC, linóleum, parafa, valamint szőnyegpadló nedvszívó alapra (pl. beton, cement- és gipszesztrich, egyéb cementhabarcs) történő ragasztására is alkalmas

Vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagú ragasztó, mely kontakt módon ragaszt. Vízzel hígítható, oldószermentes. A székgörgő igénybevételnek ellenáll. Padlófűtés esetén is alkalmazható

 

Felhasználás 

A felület előkészítése: Az aljzatbeton megfelelő szilárdságú legyen és mindenféle szennyeződéstől mentes. A felületi egyenetlenségeket gletteléssel vagy önterülő aljzatkiegyenlítő habarccsal (Soripon, Soripon extra, Soripon expressz) szüntessük meg. Tartsuk be a kiegyenlített aljzat burkolására vonatkozó előírásokat, várakozási időket.

A ragasztás Ha tárolás közben a ragasztó felületén vékony hártya keletkezett, akkor felhasználás előtt távolítsuk el.

A megkötött, száraz glettre vagy kiegyenlítő rétegre fogazott glettvassal, vagy fogazott műanyaglappal hordjuk fel a ragasztót.

Az aljzat szívóképességétől, páratartalmától függően 5-15 perc elteltével fektessük le a burkolatot a még nedves ragasztóágyra és a teljes felületen alaposan nyomjuk rá a padlóra. 15-20 perc elteltével ellenőrizzük, hogy a burkolatszélek megfelelően tapadnak-e az aljzathoz. Ha szükséges a széleket ismételten nyomjuk a padlóhoz.

Használat után a csomagolóanyagot gondosan zárjuk vissza, ügyeljünk arra, hogy az edény belső falán lehetőleg ne maradjon ragasztóanyag. A ragasztóréteg 24 óra múlva terhelhető, de a teljes szilárdságot kb. 3-4 nap múlva éri el. Ne használjuk a ragasztót +10 oC alatt és 75%-nál magasabb relatív páratartalomnál. A PVC-burkolatot a ragasztása előtt legalább 8 órával ki kell teríteni ésklimatizálni kell. A szerszámok a ragasztó megkötése előtt vízzel tiszthatók.