Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan távolítsuk el a cementfátyolt? Avagy mi is az a cementfátyol?

Hogyan távolítsuk el a cementfátyolt? Avagy mi is az a cementfátyol?

A cementfátyol eltávolítás nagyon nehéz feladat, íme pár tipp egyenesen a takarítóktól.

A lakásfelújítások vagy az építkezések során szinte lehetetlen elkerülni a burkolást, a csempézést és a járólapozást, a cement és a habarcs mindig elő fog kerülni. Bár ez egy elég általános feladat, mégis rengeteg kérdés tud felmerülni bennünk. Hogyan távolítsuk el hatékonyan a cementfátyolt? Mit használjunk? Mindig azt mondják, hogy a bajt jobb megelőzni.

A burkolás utáni maradványokból adódó kellemetlenségek minimalizálása érdekében a következő dolgokat kell figyelembe venni:

– Azonnal töröljön! A fuga megszáradása után egy nedves szivaccsal törölje át a burkolatot. Először azonban ellenőrizni kell, hogy a cement habarcs valóban megszáradt-e. Legegyszerűbb, ha az ujjaival végig simít a hézagokon és ha azokhoz semmi sem tapadt, akkor kellően száraz a fuga.

– Ne töröljön túl erősen! A fuga törlésekor ügyeljen arra, hogy óvatosan törölje a burkolatot. A túl erős törlés kihúzhatja a fugát a rések közül.

– Ha nem érkezett időben letörölni a habarcsot és cementfátyol alakult ki, akkor a legcélszerűbb cementfátyol eltávolító szert használni. Ezek a szerek kémiai összetevőjüket tekintve nagyon erős hatásúak, így könnyedén távolítják el a saválló építőanyagok felületéről a cementnyomokat, cementfátylat, habarcsmaradványokat. Másik jó tulajdonságuk, hogy a rozsda és vízkőlerakódásokat is hatékonyan lehet velük kezelni. A tisztítandó felületet enyhén nedvesítse meg, majd a savas szert szivaccsal hordja fel. Pár percig hagyja a szert dolgozni a felületen, majd kefével súrolja át. Szükség esetén ismételje meg az eljárást. Ügyeljen arra, hogy a szer ne száradjon meg a felületen, és bő vízzel öblítse le a tisztított felületet. Savra érzékeny felületet ne tisztítson!

– Bármilyen takarítószert használ a cementfátyol eltávolítására mindig viseljen gumikesztyűt és védőszemüveget a munkálatok során!

A kinézet megtévesztő lehet! A habarcs nedves szivaccsal történő eltávolítása után úgy tűnhet, hogy a cementfátyol eltűnt, de valójában nem ez a helyzet. Ez csak azért tűnik így, mert a burkolat felülete nedves. Amint a burkolat megszárad, a cementfátyol újra megjelenhet. A fugázó anyag tisztításának legáltalánosabb módja az, ha először meleg vízzel vagy tisztítószerrel feloldjuk az anyagot, majd tiszta ruhával vagy szivaccsal letöröljük.

 

 

Tekintse meg cementfátyol eltávolító szereinket, melyekkel egyszerűen és hatékonyan megszabadulhat a cementfátyoltól!