Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Projekt Thermo - Hőszigetelőlap ragasztó 25 kg
3.500 Ft (2.756 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Projekt Thermo - Hőszigetelőlap ragasztó 25 kg

3.500 Ft (2.756 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1222400

A Projekt Thermo Easy előnyösen alkalmazható régi és új épületek hőszigetelő burkolatának kialakításához a hőszigetelő lapok (polisztirol, grafitos polisztirol, lábazati szigetelőlap és kőzetgyapot) homlokzatra ill. lábazatra történő ragasztására és az üvegháló rögzítésére, ill. besimítására vakolt felületen, betonépületek és téglaépületek esetén. A ragasztóanyag Ytong falazóelemekre is jól tapad. A Projekt Thermo Easy hőszigetelő rendszerben a hőszigetelés dekoratív felületképzését a Toscana vékonyvakolat illetve Vliesin homlokzatfesték biztosíthatja.

Várható szállítás: 2024. augusztus 15.
Átlagos értékelés: 1

Leírás

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

A Projekt Thermo Easy szárazhabarcs cementet, osztályozott homokot, tulajdonságjavító műanyag kötőanyagot és adalékanyagokat tartalmazó optimalizált porkeverék. Vízzel összekeverve kiváló ragasztóképességű és könnyen bedolgozható elasztikus ragasztó és simítótapaszt kapunk. Glettelésre is alkalmas, könnyen simítható. 

 A Projekt Thermo Easy homlokzati hőszigetelő rendszer tűzterjedési vizsgálattal rendelkezik. Th ≥ 45 perc homlokzati tűzterjedési határérték igazolható, így az I-II. tűzállósági fokozatú legfeljebb 30 m legfelső használati szintű épületekben, valamint a III-V. tűzállósági fokozatú épületekben alkalmazható. Az ütésállósági teljesítmény alapján egy réteg üvegszövet erősítéssel lakó- és kommunális épületek földszinti belső, ill. az emeleten külső és belső oldalon használható. Két réteg üvegszövettel a földszinti külső oldalon, valamint ipari mezőgazdasági épületeken is alkalmazható.

ALKALMAZÁSI FELTÉTELEK

A hőszigetelő rendszer alkalmazása előtt hőtechnikai számításokat kell végezni a 7/2006.(V.24) TNM rendelet alapján a vonatkozó szabvány szerint. A hőszigetelés akkor megfelelő, ill. abban az esetben alkalmazható, ha az adott szerkezeti megoldásban a rendeltetésszerű üzemeltetés közben nem keletkezik a falszerkezetben páralecsapódás. A szigetelendő falfelület tiszta, megfelelően szilárd (C-12 beton, Hvh 10 vakolat), laza vagy nem kellően tapadó részektől és sókivirágzástól mentes legyen. A homlokzaton ne legyenek 5 mm-nél nagyobb egyenetlenségek. A lapok biztonságos rögzítéséhez bizonyos esetekben, pl. az erős szélszívásnak kitett helyen dűbelek alkalmazása szükséges. A homlokzat hőszigetelését csak a belső vakolási munkák és a falak kiszáradása után kezdjük el. Ügyeljünk arra, hogy a homlokzaton kialakított szigetelés mögé sehol ne folyhasson be az eső. A hőszigetelést Projekt Thermo Easy szárazhabarccsal tartósan +5 °C feletti hőmérsékletű, fagymentes időszakban végezzük. Az elkészült szigetelt szerkezetet néhány napig fagyhatás nem érheti. A Th ≥ 45 perc homlokzati tűzterjedési határérték az alábbi feltételekkel igazolható: egymás fölött elhelyezkedő homlokzati nyílászárók közötti tömör falszakasz magassága legalább 1,3 m. az EPS hőszigetelő réteg vastagsága 100 mm. az EPS hőszigetelés táblánként min. 40 %-os ragasztott felülettel kerül rögzítésre, a táblák közepén pontragasztással, a szélén folyamatosan körberagasztva (pont – perem módszer), illetve műanyag dűbel mechanikus rögzítést alkalmaznak, a vakolatréteg összvastagsága min. 5 mm (ebből a tapaszréteg vastagsága min. 3 mm, a vakolatréteg vastagsága min. 2 mm), a vakolatréteg erősítésére min. 145 g/m2 -es üvegszövet hálót dolgoznak be a tapaszrétegbe, illetve az ablaknyílások kávájában körbe min. 5 cm vastagságú, A1 tűzvédelmi osztályba tartozó, min. 110 kg/m3 testsűrűségű kőzetgyapot hőszigetelést teljes felületen történő ragasztással építenek be úgy, hogy a kőzetgyapot lapok alá az üveghálót a nyílászáró tokszerkezeténél visszafordítják, és a tömör falszerkezethez ragasztóval rögzítik. A Projekt Thermo Easy homlokzati hőszigetelő rendszer beépítésekor a tűzszakasz-határokat képező fal- és födémszerkezetek vonalában a 28/2011. (IX.6) BM rendelettel kiadott OTSZ 17. mellékletének 2. és 3. ábrája szerinti tűzterjedés elleni gátat kell kiképezni. A homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazásakor be kell tartani az OTSZ 332., 333. és 334. §-ában foglaltakat is.

FELHASZNÁLÁS

A ragasztóhabarcs előállításához a poranyagot –célszerű fúrógépbe fogott keverőszárral történő –keverés közben, a portömeg kb. 30 %-ának megfelelő mennyiségű vízhez adagoljuk, majd 10 perc pihentetést követően átkeverjük. A kész ragasztóhabarcs laza, könnyen kenhető, tixotróp anyag. A bekevert ragasztó felhasználhatósági ideje 2-3 óra. A ragasztót a hőszigetelő lapok szélére vékony csíkban és felületük 6- 8 pontjára hordjuk fel. A lapok ragasztását mindig alulról kezdjük. Az első lemezsor alá kb. 20 cm-es magasságig üveghálót rögzítünk. (Az üvegháló többi részét a felragasztott lemez alsó élén áthajtva a későbbiekben a homlokoldalra felhordott ragasztóanyagba simítjuk.) A hőszigetelő lapok felragasztásánál vigyázzunk arra, hogy a lemezek hézagmentesen illeszkedjenek a homlokzaton, valamint arra, hogy a lapok élére ne kerüljön ragasztó, mert ennek következtében hőhidak

képződhetnek. A lemezek vágására sűrű fogú fűrészt, az illesztéshez csiszolóvásznat használjunk. A táblák felragasztása után az illesztési vonalakat össze kell csiszolni, így a táblák kontúrja nem jelenik meg a homlokzaton. A felragasztott táblák felületét vékonyan bevonjuk a simítótapasszal, majd a még nedves anyagba gyűrődésmentesen belesimítjuk az impregnált (lúgálló) üveghálót. Az üvegháló illesztése legalább 10 cm-es átfedéssel történjen. A sarkoknál, éleknél és a várhatóan nagyobb igénybevételnek kitett helyeknél az üveghálót feltétlenül két rétegben alkalmazzuk. A ragasztó-simítótapasz 24-48 óra alatt megköt, ezután kerülhet sor a 2-3 mm-es színező vékonyvakolat felhordására, vagy más homlokzati bevonat elkészítésére. Anyagszükséglet: ragasztáshoz és az üvegháló besimításához 5-7 kg poranyag/m2 (összesen). (Vakolatlan felületekhez természetesen több ragasztóanyag szükséges.)

EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A Projekt Thermo Easy az alapvető higiéniai követelmények, valamint az itt közölt előírások betartása esetén az egészséget nem veszélyezteti. Felhasználása során a poranyagokra, ill. a cementhabarcsra vonatkozó előírásokat kell betartani. A munkahelyi megengedett porkoncentráció: (totálpor) max. 10 mg/m3 . A vízzel megkevert habarcs lúgos kémhatású, bőrre vagy szembe kerülése esetén azonnal bő vízzel mossuk le. Élővízbe, csatornába, talajba nem kerülhet. Veszélyt meghatározó összetevő: kb. 30 tömeg % portlandcement-klinker (EINECS-szám: 266-043-4) vízoldható Cr (VI) tartalom ≤ 2 ppm

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 10. 25. -