Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan távolítsuk el a ragasztókat és címkéket?

Hogyan távolítsuk el a ragasztókat és címkéket?
 a hűtőről, bútorokról, autóról, de akár egyéb tárgyakról is, mint a poharak, tálak vagy játékok

Hogyan távolítsuk el a címkéket a műanyagról? Hogyan szabaduljunk meg az autón található matricáktól? Mi legyen a ragasztószalaggal? Mit kezdjünk a megszáradt ragasztóval? Próbálják ki az alábbi trükköket! 

 

Matricák a bútoron

Egy valóságos rémálom, amit saját csemetéink okoznak. Ebben az esetben a matricák megjelenhetnek az ajtón, műanyagon, üvegen, de még a szőnyegen is. Hogyan távolítsuk el a ragasztószalagot a padlóról? Lényegében ugyanazokat a megoldásokat alkalmazhatjuk, mint a konyhában. 

 

Matricák üvegen vagy autón

Hogyan távolítsuk el a levonókat az üvegről? Feltehetően ez a leggyakoribb hely, ahol matricákkal találkozunk. Az autópálya matrica eltávolítása néha valódi rémálom lehet. Elszakad és ragasztómaradékot hagy maga után. 

Valaki a jégkaparót használja, de ez általában nem segít. A matrica ott hagyja nyomait az üvegen és az autó lakkozásán is. Nagyon hatékony megoldás viszont a geiger ragasztó eltávolítónk.

 

Hogyan távolítsuk el a címkéket? 

Valószínűleg itt találkozunk leggyakrabban ezzel a problémával. Mindenki ismeri azt a szituációt, amikor egy tálon vagy poháron matricák jelennek meg. Hogyan távolítsuk el a matricákat a hűtőről? Hogyan szabadulhatunk meg a műanyagra vagy edényekre ragasztott matricáktól? 

Amennyiben problémájuk akadt a címkékkel az ilyen tárgyakon, esetleg a konyhai felszerelésen, akkor probálják ki a ragasztó eltávolítónkat. Az olajat vigyék fel egy rongyra vagy szalvétára és töröljék át vele a matricát úgy, hogy az beszívja az olajat. Hagyják legalább pár percig hatni, majd óvatosan távolítsák el. Amennyiben az egész éjszaka folyamán hagyják hatni az olajat, akkor sem rontanak el semmit. Használhatnak mosogatószivacsot is. 

gyakorlatilag minden ragasztót old, mint általános ragasztó, habragasztó, faenyv, diszperziós ragasztó stb. A régi padlólapok felszedésekor jelentkező maradványok (pl. kompakthab és filcmaradványok) teljes mértékben eltávolíthatóak. A padlólapok és ragasztó maradványai egy munkafázisban eltávolíthatók. Mivel a Geiger ragasztóeltávolító vízemulgeáló, a leoldott maradványok meleg vízzel lemoshatók. A diszperziós ragasztóval rögzített textilburkolatokat a Geiger ragasztóeltávolító a falról leoldja. A rendkívüli oldó hatás következtében az olajok és zsírok is könnyedén eltávolíthatók a fémről, fáról, kőről és üvegről.